Шампионката през 2015 година Симона Халеп (Румъния) се класира за четвъртия  кръг на силния турнир по тенис в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона долара. Поставената под номер 26 Халеп елиминира празнуващата 18-ия си рожден ден представителка на домакините Кори Гоф с 6:3, 6:4 във ветровити условия. Така бившата водачка в световната ранглиста ще играе за  място на четвъртфиналите срещу сънародничката си Сорана Кърстя.

Гоф пласира 18 печеливши  удара, но допусна и  цели 33 непредизвикани грешки, когато Халеп беше много по-балансирана с 11 уинъра и 12 грешки. Румънката вкара 77 процента от първия си сервис и не допусна пробив в двубоя.

"Не се страхувам от вятъра и никога не ме е притеснявал, дори когато бях дете. Мисля, че играх умно, защото от едната  страна на  корта трябваше да се играе по един начина, а от другата - по малко по-различен. Справих се с всичко",   коментира Халеп.

Следващата й съперничка Кърстя отстрани с 5:7, 6:1, 6:0 в третия  кръг рускинята Ана Калинская, "щастлива губеща" от квалификациите. 

"Тренирахме заедно няколко пъти в последно време, но не чак толкова често. Ще бъде голямо предизвикателство за мен, но е поредният мач. Свикнала съм да играя  с румънки. Ще бъде трудно, защото тя е страхотна  тенисистка", каза Халеп.

Поставената под номер 3 Ига Швьонтек (Полша) имаше трудно начало срещу 29-ата в схемата Клара а Таусон (Дания), но стигна до успеха  с 6:7(3), 6:2, 6:1.
Шампионката от "Ролан Гарос" през 2020 година записа седма поредна победа в Тура, лед като през миналия месец триумфира на турнира в Доха.

"Щастлива съм, че успях да постигна този обрат. Чувствам се добре подготвена физически и мога да използвам всичките си оръжия, дори когато се налага да играя  повече от два часа. Гордея се с това. Тя  сервираше добре и понякога ми беше трудно да разгадая подаването  й. Не беше лесно.  Във втория и в третия сет успях да я натисна, което беше много важно, защото тя обича да играе бързо и агресивно и да удря  топката с максимална сила", каза Швьонтек.

20-годишната полякиня ще се изправи в четвъртия кръг срещу бившата номер 1 в света Анжелик Кербер (Германия).
15-ата поставена Кербер надделя над рускинята Даря Касаткина с 6:2,6:1 за  63 минути, след като пласира 18 печеливши удара и направи 16 непредизвикани грешки.
Номер 23 Касаткина не успя да покаже най-добрата  си игра, като допусна 22 грешки и само 7 уинъра.

"Преди мача знаех, че трябва да играя максимално агресивно и да бъда много точна при избора на  удари, за да успея. Имаше малко вятър, но се радвам, че бързо  се адаптирах и поех контрола върху мача. Доволна съм, че показах моята игра и се представих добре", каза германката.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ Ема Ръдукану (Великобритания) отпадна в третия кръг след поражение от хърватката Петра Мартич със 7:6(3), 4:6, 5:7.
11-ата в схемата Ръдукану имаше аванс от сет и ранен пробив във втория, а в третата част тя проби за 5:4 и сервираше за мача, но допусна обрат.

Мартич ще играе срещу номер 28 Людмила Самсонова (Русия) за място на четвъртфиналите.