Симона Халеп прекратява участието си на турнира по тенис в Доха (Катар) с награден фонд от 3,173 милиона долара. Румънката достигна до полуфиналите след победа над американската квалификантка Кристин Белис с 6:0, 6:4.

Халеп, която заема втора позиция в световната ранглиста, играе на първи турнир, след като загуби финала на Откритото първенство на Австралия през миналия месец. Румънската тенисистка има дълготрайна контузия, която й пречи да играе на 100 процента.

"Явно няма да участвам никъде преди Индиън Уелс. Бях изненадана, че играх в три мача тук и дори ги спечелих. Почувствах болка във всеки един от двубоите и дните. Не можех да контролирам тези болки. Трябва да се погрижа първо за моето здраве, имам проблеми с един от пръстите на крака. Времето ми за почивка беше изключително малко и поради тази причина реших да спра", заяви Халеп, която е шампионка в Доха от 2014 година. Тя няма да участва на турнира в Дубай през следващата седмица.

Испанката Гарбине Мугуруса се класира за финала в Доха без игра след отказването на Симона Халеп. В другия полуфинал от турнира една срещу друг ще застанат лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки (Дания) и Петра Квитова.

Финалистката в Катар от миналия сезон Возняцки победи трудно със 7:6 (4), 1:6, 6:4 Анжелик Кербер (Германия). На четвъртфиналите Квитова спечели първия сет срещу Юлия Гьоргес с 6:4, а германската тенисистка се отказа от участие в двубоя при резултат 2:1 за чехкинята във втората част./БТА