През тази седмица продължават силните тенис турнири при мъжете и жените. От днес до неделя в Рим ще бъдат изиграни  мъжката и женска надпревара, а очакванията са за страхотни емоции с най-добрите в световния тенис.  Шампионката от миналата година Симона Халеп ще защитава титлата си през настоящия сезон, като първата съперничка на румънката ще бъде победителката от двубоя между Кербер и Корне. 
 
„Готова съм и нямам търпение да започна с официалните двубои в Рим. Винаги съм се възхищавала на този град, защото той е пряко свързан с историята и културата. Чудесно е сутрин да се разхождаш и да се наслаждаваш на красиви гледки, тъй като Рим може да ти предложи всичко. Разбира се, аз съм тук, за да играя и да покажа възможностите си. В Мадрид нещата не се получиха кой знае колко успешно за мен и сега ще изисквам повече от себе си. 
 
Това, че съм шампионката от миналата година е позитивен факт, който ме изпълва с увереност, но не искам да избързвам и да мисля за защита на трофея. Трябва да бъда пределно концентрирана, защото жребият не е никак лек. Независимо дали ще се изправя срещу Кербер или Корне, няма да ми е лесно. Готова съм и се надявам да се забавлявам, а ако си заслужа титлата, наистина ще бъда много щастлива“, каза Халеп.