Румънката Симона Халеп и американката Мадисън Кийс ще спорят за титлата във финала на турнира в Монреал с награден фонд 2 413 663 щатски долара.

Халеп, поставена под номер 5 в основната схема, спечели в полуфиналите срещу втората поставена Анджелик Кербер от Германия с 6:0, 3:6, 6:2.

Освен с класиране за финала, Халеп може да се похвали и със завръщане в топ 3 на световната ранглиста от следващата седмица. Румънката се наложи само 27 минути над опонентката си в първия сет, но след 6:3 в полза на Кербер мачът влезе в решителен трети сет.

В него Кербер започна по-добре и веднага проби подаването на Халеп. При 2:1 гейма в полза на германката обаче румънката върна пробива. Това и даде крила и до края на мача тя бе пълновластен господар на корта, печелейки всеки от следващите 4 гейма.
В другия полуфинал Кийс, поставена под номер 10, спечели с 6:2, 6:1 за 52 минути срещу непоставената словачка Кристина Куцова.

Финалът на надпреварата е тази вечер от 20 часа българско време, като до този момент Халеп води с 2:1 победи над Кийс в директните срещи./БТА