Броени дни ни делят от официалното начало на новия тенис сезон. Всичко ще започне на 29 декември, когато ще стартира United cup. Напълно новата надпревара се очаква с огромен интерес от тенис феновете по света, а в Австралия ще видим редица топ имена, които ще се борят за титлата, много точки и пари.

Тези, които обаче няма да вземат участие в изцяло новия турнир, от началото на януари ще започнат със своите професионални ангажименти и ще участват в подготвителните надпревари преди Откритото първенство на Австралия.

Кори Гоф вече обяви къде ще стартира сезона си. 18-годишната тийнейджърка се надява на една чудесна 2023 година, като тя ще открие своята кампания в Оукланд. Американката е поставена под номер 1 в основната схема, а турнирът в Нова Зеландия ще се проведе между 2 и 8 януари.

Със сигурност детето-чудо на американския тенис възлага много надежди за едно страхотно представяне през 2023 година, като през изминалия сезон тя достигна до финал на Ролан Гарос, за първи път проби и в топ 10 на световния елит, а и не на последно място, взе участие във финалния турнир на 8-те най-добри, където обаче не успя да постигне нищо значимо.

Очакванията към Гоф продължават да са големи отстрана на фенове и специалисти, а самата тя вече изрази високи амбиции да завърши 2023 в топ 3 на света.