Поставената под номер 4 Коко Гоф продължава впечатляващото си представяне на турнира от сериите WTA 1000 в Пекин, като се класира за полуфиналите след трудна победа над украинската квалификантка Юлия Стародубцева. Американката постигна обрат в мача, след като загуби първия сет с 2:6, но показа стабилност и надделя в следващите два сета с по 6:2 за 1 час и 51 минути.

С достигането си до полуфиналите в китайската столица, 20-годишната Гоф отбелязва третия си полуфинал на турнир от тази категория през 2024 година. След Рим по-рано през сезона, сега тя е най-младата полуфиналистка в Пекин от времето на Мария Шарапова през 2004 и 2005 година.

На полуфинала Гоф ще се изправи срещу испанката Паула Бадоса, която победи участващата с "уайлд кард" Шуай Чжан с 6:1, 7:6(4). Бадоса води с 3:2 в директните им срещи, включително победа на клей в Рим този сезон. Испанката, бивша номер 2 в света, отбелязва изключителен прогрес през последните месеци, като се завръща в топ 20, след като беше извън първите 100 в началото на лятото.

Двубоят между Гоф и Бадоса обещава да бъде оспорван, като и двете тенисистки търсят пътя към финала в Пекин. Гоф се стреми към първия си финал на ниво WTA 1000 след титлата в Синсинати миналата година, докато Бадоса има шанс да се завърне в топ 10 с евентуална титла.