Кори Гоф стартира с успех своето участие на надпреварата в Щутгарт. Турнирът в немския град е от категория WTA 500, като американката вече е част от третия кръг. Световната номер 6 обаче доста трябваше да се потруди, за да достигне до осминафиналите, а в двубой от втория кръг на състезанието, тя се наложи над Вероника Кудерметова в 3 сета. Въпреки че Гоф водеше със сет и пробив, не съумя да затвори срещата в два сета, и се наложи да играе решителна трета част, в която Гоф все пак извоюва крайната победа след тайбрек. 
 
19-годишната тийнейджърка сама призна, че доста си е усложнила задачата, но въпреки това бе щастлива след постигнатия успех на старта. 
 
„Трябваше много да се трудя, за да спечеля. Истината е, че си направих живота доста труден и можеше да затворя мача в два сета, но в средата на втория сет Вероника много вдигна нивото. Аз сякаш станах по-пасивна и не можах да приключа двубоя доста по-рано. Въпреки всичко съм щастлива, защото продължавам напред и трябва да се подготвя по най-добрия начин за следващия си мач. Бях готова за 3 сета, знаех, че няма да ми е лесно, но всичко е чудесно, когато нещата завършат по най-добрия начин. Надявам се да продължа с победите и да направя едно добро представяне тук“, каза Гоф, която по-късно днес ще се изправи срещу Анастасия Потапова в спор за място на четвъртфиналите