Денислава Глушкова се класира за втория кръг на международния турнир по тенис за жени на твърда настилка в Созопол с награден фонд 25 хиляди долара.

Глушкова елиминира румънката Андрея Присакариу с 1:6, 6:4, 6:1 след почти три часа игра на кортовете в комплекса "Санта Марина".

18-годишната софиянка стартира лошо с изоставане от 0:5, но постепенно стабилизира играта си и успя да стигне до обрат, след като спечели осем от последните девет гейма в мача.

15-годишната квалификантка Росица Денчева също беше близо до успех в първия кръг. Тийнейджърката, която дебютира в състезание от веригата на световната федерация ITF, пропиля аванс от сет и 4:2 гейма във втория и загуби от Кристина Дину (Румъния) с 6:2, 5:7, 2:6 след малко повече от два часа игра.

Други три представителки на домакините, участващи с "уайлд кард", допуснаха поражения. Държавната шампионка на открито през този сезон Зиновия Ванева падна от Люси Нгуйен Тан (Франция) с 1:6, 1:6. Йоана Константинова беше елиминирана от Ана Броган (Великобритания) след 0:6, 2:6, а Елизара Янева загуби от София Шапатава (Грузия) с 2:6, 3:6.

 Последната от българките на сингъл Гергана Топалова започва утре срещу Илона Гиороайе (Румъния).

  В надпреварата на двойки Топалова и Илай Йорук (Турция) се класираха за четвъртфиналите след успех над получилите "уайлд кард" Йоана Константинова и Даря Лопатецка (Украйна) с 6:3, 4:6, 10-7.