Защитаващата титлата си Агниешка Радванска победи олимпийската шампионка от Рио 2016 Моника Пуиг (Пуерто Рико) и се класира за полуфиналите на турнира по тенис в японската столица Токио с награден фонд 1 милион долара.

Полякинята, която е втора поставена в схемата и има две титли от Токио през 2011 и 2015 година, победи Пуиг с 6:2, 6:3 за 76 минути. Радванска наниза 8 аса и направи 5 пробива в мача. На полуфиналите полякинята ще играе срещу бившата номер 1 в света и шампионката от 2010 година Каролинe Возняцки (Дания), която елиминира полската квалификантка Магда Линете с 6:4, 6:3 за 82 минути.

"На това ниво трябва да играеш добре, за да спечелиш мача. Знам, че Моника е в страхотна форма, но аз сервирах много силно днес и това ми помогна", коментира Радванска.

Водачката в схемата Гарбине Мугуруса (Испания) отпадна на четвъртфиналите след загуба от Елина Свитолина с 2:6, 6:4, 3:6 след два часа игра.

Свитолина направи решаващ пробив в осмия гейм на третия сет, след което при свой сервис приключи мача.

Участващата с "уайлд кард" японка Наоми Осака победи квалификантката Александра Саснович (Беларус) с 6:3, 7:6(6) и също достигна до полуфиналите./БТА