Френската тенис федерация ще подкрепи тениса в страната с 35 милиона евро, съобщи организацията днес. Професионалният тенис по целия свят е преустановен от месец март поне до средата на юли, а Откритото първенство на Франция бе отложено за есента заради кризата с коронавируса.

Очаква се провеждането на Ролан Гарос да донесе около 70 милиона евро печалба за Федерацията, която планира да изразходва голяма част от тези средства за подпомагане на тениса във Франция. "Идеята е да се помогне на тези, които за изправени пред сериозни финансови предизвикателства заради здравната криза, и по-специално тенис клубовете, независимите треньори, френските професионални тенисисти, международните ни съдии и организаторите на турнири в страната", съобщават от Федерацията.

Новите за провеждане на Ролан Гарос са 20 септември - 4 октомври, а преместването на турнира, което не бе съобразено с Асоциацията на професионалните тенисисти и Женската тенис асоциация, разгневи организаторите на другите турнири, които се провеждат по това време, сред които са надпреварата от сериите АТП 250 в София, както и отборният турнир Лейвър Къп.