Бившата световна номер 15 Араван Резаи се изказа изключително остро за един от най-уважаваните специалисти в световния тенис Патрик Муратоглу Португалецът, който е световно признато име е работил с имена като Григор Димитров, Серена Уилямс и Стефанос Циципас. Преди време, Резаи бе смятана за една от бъдещите звезди на световния тенис, но французойката така и не успя да постигне нещо повече в своята кариера. 15-то място в световната ранглиста бе най-високото и класиране, а сега тя хрърли люти обвинения върху Муратоглу относно методите му на работа и начина на тренировки.

„Работих с Патрик една година, прекрасно знам, че хората го уважават. Да, той  има собствена академия, работил е с някои от най-добрите в света, но повярвайте ми, той не е такъв за какъвто всички го мислят. Сега Муратоглу продължава да работи със Серена Уилямс, но аз ще говоря затова, което аз преживях, докато Патрик беше мой треньор. Не всичко е толкова позитивно както смятат хората, безспорно той е страхотен специалист и в началото успя да изгради много добър план, по който да работим заедно. Признавам, че Патрик ме научи да бъда професионалист, това не мога да го отрека.  Муратоглу ми осигури необходимите условия за тренировки, тренирахме на чудесни кортове и всичко вървеше добре. Бавно бавно обаче моят баща започна да не приема методите на Патрик, татко е с много силен характер и винаги ме защитаваше. Най-сериозният проблем дойде, когато аз и татко видяхме, че Патрик иска да контролира всичко. Той не се интересуваше от образованието ми, от моите чувства, аз просто трябваше да спазвам заповедите му. Каквото каже Патрик, това трябваше да става, без изобщо да се интересува дали баща ми и аз сме съгласни.  Патрик искаше да контролира всичко, той едва ли не ме караше да избирам между него и моите родители.

Съжалявам, аз мисля, че това не е правилно, Патрик не може да носи отговорност. Той се интересуваше само от резултатите, без значение как ще бъдат постигнати те. Според мен, Муратоглу не е добър човек, да, той е страхотен треньор, който може да те научи на много, но това не е достатъчно.  Знаете ли, че когато участвах на турнира в Мадрид, бях под огромно напрежение, Патрик искаше на всяка цена да спечеля този турнир. Той ме остави без телефон, без кредитна карта, чувствах се като в затвор. Всяка сутрин ме караше да ставам в 6, дори и да ме чакаше важен мач.  Не спечелих в Мадрид, но напрежението ме съсипваше. Патрик се интересуваше само от себе си, това бе причината да работим само година заедно. Той веднъж не ме попита как се чувствам аз и какво мисля за всичко това“, завърши изповедта си Резаи.