Миналогодишната шампионка Даниела Хантухова (Словакия), победителката на Откритото първенство на Австралия Мария Шарапова (Русия) и поставената под номер 2 в основната схема Светлана Кузнецова (Русия) се класираха за третия кръг на силния турнир по тенис за жени Пан Пасифик в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 2,1 милиона долара.

Хантухова се наложи над американката с уайлдкард Анджела Хайнес със 6:1, 6:2 във ветровитото време в Индиън Уелс Гардън, малко преди Шарапова да разбие французойката Стефани Коен-Алоро с 6:1, 6:0.

Кузнецова също се справи безпроблемно със сънародничката си Екатерина Макарова и я надви с 6:1, 6:1 за едва 53 минути.

Хантухова, която миналата година надви Кузнецова и спечели втората си титла от този турнир, проби Хайнес по три пъти във всеки сет и се справи със задачата си за малко повече от час.

„Чувството да играеш на този корт е уникално”, заяви словашката тенисистка. В третия кръг 24-годишната Хантухова ще срещне непоставената китайка Жи Женг, която се наложи над 30-Катерина Бондаренко от Украйна със 6:2, 6:4.

„Определно се чувствам като у дома. Иска ми се да играя абсолютно всичките си мачове от годината на този корт. Нито е бавен, нито е бърз, а топката отскача перфектно”, допълни Хантухова.

Шампионката от Австралия Мария Шарапова проби Коен-Алоро на два пъти в първия и три пъти във втория сет и постигна победата за 58 минути.

„Старта на годината е страхотен за мен и съм много щастлива, че имам възможност да играя във втория си дом Калифорния. Преди две седмици на турнира в Доха беше по-ветровито и съм свикнала. Каквото е за мен, такова е и за противника”, заяви рускинята, която е непобедена в 15 мача от УТА през този сезон.

Малко по-рано българската тенисистка Цветана Пиронкова се раздели с турнира след загуба с 3:6, 6:7 от поставената под номер 15-Алона Бондаренко (Украйна). Българката и украинката си размениха по три пробива през втория сет, а Пиронкова дори изпусна победата, след като поведе с 6:5. В тайбрека Бондаренко не остави шансове на ракета номер 1 на България, която спечели само две от разиграванията.