Три от фаворитките Елена Дементиева (Русия), Винъс Уилямс (САЩ) и Ана Иванович (Сърбия) се класираха за четвъртфиналите на турнира по тенис в Дубай с награден фонд 2 милиона долара.

Поставената под номер 4 Дементиева се справи с Анабел Медина Гаригес (Испания) с 6:1, 6:3 за 75 минути. Олимпийската шампионка имаше известни проблеми само във втория сет, в който допусна два пробива, но все пак стигна до крайния успех.

Следващата съперничка на Дементиева е шестата в схемата Винъс Уилямс, която пласира 6 аса и победи десетата поставена Ализе Корне (Франция) с 6:3, 6:2 за 73 минути.

Ана Иванович отстрани "щастливата губеща" от квалификациите Камий Пен (Франция) с 6:2, 7:6(5) за 1:28 час. Осмата в схемата сръбкиня доминираше изцяло в първия сет, но след това направи доста грешки и се наложи да играе тайбрек. Иванович, която направи 7 аса в срещата, ще играе срещу рускинята Елена Веснина за място на полуфиналите. Квалификантката Веснина победи 12-ата Доминика Цибулкова, която се отказа заради болка в ръката при 4:6, 6:1, 4:0 за рускинята.

Марион Бартоли (Франция) пък се отказа при 2:5 в първия сет срещу номер 5 в схемата Вера Звонарьова (Русия) заради мазоли на краката. Следващата съперничка на Звонарьова е друга французойка Виржини Разано, която се справи с Даниела Хантухова (Словакия) с 6:2, 1:6, 6:2.