Шампионката от Откритото първенство на Австралия по тенис София Кенин успя да се върне от мач-пойнт и да обърне Юлия Путинцева, за да се класира на четвъртфинал на турнира в Абу Даби.

Кенин допусна 57 непредизвикани грешки срещу само 43 на противничката си, но в крайна сметка успя да прекърши 13-ата в схемата с 3:6, 7:6 (5), 6:4. Тя беше тотално разконцентрирана в първия сет и за втори пореден двубой стартира по този начин. Путинцева имаше мач-пойнт при 6:5 във втория сет. Но американката спаси точката, след това прати мача в тайбрек, който го взе с доста усилия. В третата част пък направи пробив повече и измъкна мача.

Нейна съперничка в следващия етап е 9-ата в схемата Мария Сакари, която се наложи над бившата шампионка от Ролан Гарос Гарбине Мугуруса със 7:5, 6:4, вкарвайки 33 уинъра срещу пет на испанката. Но Кенин е фаворитка срещу

Сакари заради двете победи преди това в мачовете по между им.

Елина Свитолина спаси два мач-пойнта във финалния сет и се наложи над Елена Александрова с 6:2, 6:7 (5), 7:6 (8) за място на четвъртфинал. 2-ата в схемата украинка ще има за противник друга рускиня- Виктория Кудерметова.

Арина Забаленка записа 12-ата си поредна победа в Тура, след като се справи с тунизийката Онс Жебур- 6:2, 6:4.