Шампионката от 2009 година Светлана Кузнецова (Русия) отпадна в четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставената под номер 26 Кузнецова загуби от 21-ата в схемата Сара Ерани (Италия) с 0:6, 5:7 за 93 минути.

25-годишната Ерани, която в предишния кръг отстрани победителката от 2008 година Ана Иванович (Сърбия), се класира за втори пореден четвъртфинал на турнирите от Големия шлем, след като за първи път направи това през януари в Австралия.

Италианката започна страхотно. Тя взе първите осем гейма и изглеждаше, че няма да има никакви проблеми. Кузнецова обаче постепенно намери играта си и стигна до 5:3 във втория сет. В десетия гейм тя сервираше за сета, но се провали. Ерани се възползва от новия спад в играта са съперничката си и с четири поредни гейма затвори мача.

Кузнецова допусна цели 38 непредизвикани грешки в двубоя срещу 17 на италианката и това се оказа решаващо. Следващата съперничка на Ерани ще бъде германката Ангелик Кербер.

Поставената под номер 10 Кербер победи Петра Мартич (Хърватия) с 6:3, 7:5 и за първи път в кариерата си ще играе на четвъртфинал на Ролан Гарос.

Мартич, която направи най-доброто си представяне в Париж досега, допусна 48 непредизвикани грешки срещу само 14 на Кербер.