Ема Радукану потвърди, че се надява да се завърне към състезателна дейност за началото на новия тенис сезон.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ за 2021 година беше извън кортовете за шест месеца, след като претърпя операция на двете китки и глезена си след серия от контузии.

20-годишната британка заяви пред БиБиСи, че не е определила дата за завръщането си в турнирите на УТА, но "със сигурност ще се върне за началото на този сезон".

Радукану, която падна до 280 в световната ранглиста от най-високото в кариерата си номер 10, каза: "Очаквам с нетърпение да започна отново, един вид от нулата. Все още ми остават около 15 години в кариерата ми, така че няма за какво да бързаме."

Радукану не потвърди кой ще й бъде личен треньор, когато се върне в турнирите, след като е преминала през пет различни треньора за малко повече от две години.

"Задавам много въпроси на моите треньори. В определени случаи те не успяха да се справят с въпросите, които задавах, така че може би това е причината да се разделя с тях. Това е нещо, което винаги съм правила. Продължавам да провокирам и да задавам въпроси на треньорите и да предизвиквам тяхното мислене. Аз не съм човек, на когото можеш просто да казваш какво да прави. Трябва да разбера защо и тогава ще го направя", каза още Радукану. /БТА