Шампионката от Откритото първенство на САЩ по тенис Ема Радукану се раздели с германския треньор Торбен Белц, след като работи с него в продължение на само на пет месеца, съобщи ББС.

Радукану назначи Белц за треньор през ноември, след като се раздели с Андрю Ричардсън след изненадващия си триумф на турнира в Ню Йорк, където тя стана първата квалификантка, която печели турнир от Големия шлем.

19-годишната британка заяви, че се нуждае от "нов модел на тренировки" и че Британската асоциация по тенис на трева (LTA) ще я подкрепи временно.

"Искам да благодаря на Торбен за неговия професионализъм и отдаденост през последната половин година", каза тя в изявление, цитирано от ББС.

"Той има огромно сърце и аз се наслаждавах на силната ни химия през времето заедно. Чувствам, че най-добрата посока за моето развитие е да премина към нов модел на тренировки с подкрепа от LTA", добави тенисистката.

Радукану, който е 11-и в световната ранглиста, загуби от световната номер 1 Ига Швьонтек на четвъртфиналите на турнира в Щутгарт през миналата седмица.