Шампионката на Откритото първенство на САЩ по тенис през 2021 година Ема Радукану (Великобритания) претърпя трета операция за десетина дни.

20-годишната Радукану, бивша номер 10 в света, публикува снимка в социалните мрежи от болничното си легло след интервенцията на лявата ръка, след като по-рано през май оперира дясната си ръка и на левия си глезен.

Първоначалните прогнози са, че британката ще се възстановява в следващите 3-4 месеца, но има опасения, че тя няма да може да играе повече през този сезон. Желанието на Радукану е да се завърне на корта за Откритото първенство на САЩ в края на август.

Британката страда от травми след триумфа си на "Флашинг Медоус". Тя така и не успя да спечели друга титла в Тура на УТА в последните 20 месеца, а заради здравословните проблеми и принудителни паузи дори изпадна от топ 100 на световната ранглиста.

Радукану изигра едва десет мача през 2023 година, като още през януари получи травма на глезена на надпреварата в Оукланд (Нова Зеландия), след което пропусна няколко турнира заради проблем с китката на играещата дясна ръка.  

 

БТА / Автор: Димитър Вельов