След като надделя над Серина Уилямс с 6:4, 6:0 и Виктория Азаренка с 6:0, 6:2, пред Радукану се появи ново предизвикателство - Джесика Пегула. Пегула може да няма нито едно от постиженията на предишните противници на Радукану, но се намира в блестяща форма. Тя се наложи в топ 10 на 28-годишна възраст, след като прекара по-голямата част от кариерата си извън топ 100, а в момента играе най-добрия тенис в живота си.

Джесика Пегула, една от най-усъвършенстваните тенисистки през последните години, показа демонстрация на нивото, необходимо, за да бъдеш с най-добрите играчи в света, като сложи край на похода на младата Радукану в турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Пегула надви Радукану със 7:5, 6:4 в третия рунд на надпреварата.

Дори при поражение, Радукану изпитваше голямо удовлетворение от напредъка си през цялата седмица, сравнявайки свободата, която почувства, с титлата си на US Open.

„Мисля, че това определено е облекчаващо, защото чувствам, че се люшкам със същата свобода, каквато имах миналата година“, сподели британката.

„Така че се чувствам наистина добре. Мисля, че наистина мога да я приема като положителна седмица и всъщност чувствам, че отново се движа в добра посока.“ - завърши тя.