Водачката в схемата Елина Свитолина се класира за полуфиналите на турнира на твърда настилка в Монтерей, Мексико, който е с награден фонд от 250 000 долара.

Украинката победи без особени трудности 16-годишната канадка Лейла Ани Фернандес с 6:4, 7:5 за час и 38 минути игра. В следващия етап Свитолина ще се изправи срещу холандката Аранча Рус, която разгроми с 6:1, 6:1 шведката Ребека Петершон. В другия полуфинал ще се срещнат поставената под номер 2 Йохана Конта и номер 9 Мари Бузкова.

Британката трябваше да отрази два мачбола срещу Анастасия Потапова, първият от които на сервис на рускинята, за да се поздрави с краен успех с 6:7(6), 6:3, 7:6(7). Мачът бе много интересен и с много обрати, а в решителната трета част Потапова, която е номер 89 в ранглистата на УТА, водеше с 5:3 гейма и 40:30 на свой сервис, преди да допусне да бъде пробита.

В тайбрека на третия сет Конта стигна до два мачбола при 6:4 точки, но ги пропусна и пред Потапова се откри нов такъв при 7:6 точки. Той обаче също не бе реализиран и след три поредни точки британката достигна до финалната четворка на турнира.

Следващата и съперничка Мари Бузкова от Чехия нямаше подобни затруднения и победи с 6:2, 7:5 китайката Яфан Ван за малко по-малко от два часа игра./БТА