Националката на България за "Фед Къп" Елица Костова отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в зала във Флоренция, Южна Каролина (САЩ) с награден фонд 25 хиляди долара.

Поставената под номер 4 българка претърпя поражение от преминалата през квалификациите представителка на домакините Кейтлин МакКарти с 6:4, 2:6, 0:6 след 2:05 часа игра.

25-годишната Костова загуби последните девет гейма в мача, който се оказа решаващо. Тя все пак си осигури 8 точки за световната ранглиста и 392 долара.

В същото време, друга родна тенисистка - Александрина Найденова - се класира за полуфиналите на двойки на турнира по тенис на червени кортове в Букараманга (Колумбия) с награден фонд 25 хиляди долара и гостоприемство.

Найденова и Даниела Сегел (Чили) се наложиха над третите поставени Лорън Албанезе (САЩ) и Алекса Гуарачи (Чили)с 6:4, 6:3 и в спор за място на финала те ще срещнат Надя Ечеберия Алам (САЩ) и Валери Кисено (Колумбия).

В надпреварата на сингъл поставената под номер 4 Найденова отпадна на четвъртфиналите, след като загуби от партньорката си при дуетите Сегел с 4:6, 1:6./БТА