Патрик Муратоглу е един от най-добрите специалисти в световния тенис. Французинът е изключително уважаван в своите среди, като е работил с едни от най-големите имена в този спорт. 

Припомняме, че специалистът е работил заедно с Григор Димитров, а днес е треньор на Серена Уилямс. 50-годишният Муратоглу има и собствена академия във Франция, където развива млади таланти. Сега, бившият наставник на Димитров засегна темата с проблемите в световния тенис. Треньорът сподели, че все по-малко хора вече се интересуват от този спорт и призова ръководните фактори за промени.

„Притеснен съм за бъдещето на тениса. Нещата не се развиват добре, наскоро четох статистика, която казваше, че средната възраст на зрителите, които гледат тенис е 61 години, това много ме натъжава. Ясно е, че всички ние грешим някъде и не можем да направим тениса атрактивен и за младото поколение. Според мен причината е, че нищо не се променя. Правилата са стари и едни и същи от години. Трябва нещо да се промени, за да може тенисът да вълнува и младите. Призовавам ръководните фактори в този спорт да се замислят, защото губим младата аудитория, а това е тъжно. Аз искам тенисът да се развива и да става все по-привлекателен. Има хора, които казват, че в тениса има традиции и те не могат да се нарушават, но аз не съм съгласен с подобно твърдение. Всичко в света се развива и променя постоянно, в тениса също промените са наложителни“, каза Муратоглу.

 

Автор: Делян Калинков