Джулия Терзийска се класира за финала на сингъл на международните турнири от веригата ITF "Санта Марина Къп". Надпреварите за мъже и жени са с награден фонд от по 15 хиляди долара и се провеждат на твърда настилка на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

Поставената под номер 4 при жените държавна шампионка на открито за този сезон Джулия Терзийска победи с 6:2, 6:3 17-годишната Денислава Глушкова.

Терзийска поведе с 4:1 в първия сет и го спечели с 6:2. Във втората част Джулия спечели три поредни гейма от 2:2 до 5"2 и затвори мача за 2 часа и 16 минути. Българката ще играе на финал утре срещу Йону Ку от Република Корея.

Поставеният под номер 4 при мъжете Александър Донски допусна драматичен обрат и загуби с 6:4, 3:6, 6:7(5) от номер 5 Кай Венелт (Германия).

В решаващия трети сет Донски имаше преднина от 5:2, но не успя да затвори мача.

По-късно днес ще се играят финалите на двойки.

При мъжете Александър Донски и Били Харис (Великобритания), поставени под номер 2, ще игрят срещу водачите в схемата Ян Бондаревски (Русия) и Кай Венелт (Германия). До момента Донски има две титли на двойки в турнири от сериите "Фючърс" през 2019 година в Претория и в Телави.