Българката Джулия Терзийска се класира за полуфиналите на сингъл и за финала на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Шарм Ел Шейх (Египет) с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставената под номер 7 Терзийска се справи с индийката Зийл Десаи с 0:6, 6:1, 6:3 за 79 минути.

Така Терзийска записа 13 поредна победа в състезанията на ITF, след като през миналия месец спечели две поредни титли от други турнири от същия ранг в Шарм Ел Шейх.

С успеха тя си осигури 4 точки за световната ранглиста и 367 долара, а следващата й съперничка е третата поставена Елени Кордолайми (Гърция).

На полуфиналите на двойки поставените под номер 2 Терзийска и Ирина Шиманович (Беларус) победиха Десаи и Ана Клазен (Германия) с 6:2, 7:5 за 75 минути.

В спора двете ще играят срещу третите в схемата Пей Чън и Фан У (Тайван).

Добри изяви през тази седмица има и Петя Аршинкова. Тя се класира за полуфиналите на сингъл и за финала на двойки в Анталия.

Аршинкова надделя над Арина Габриела Василеску (Румъния) с 6:2, 6:4 за 89 минути.

Така в търсене на първи финал на сингъл за сезона в турнирите на ITF Аршинкова ще се изправи срещу поставената под номер 3 Нина Поточник (Словения). Тя вече заработи 4 точки за световната ранглиста и 734 долара.

Аршинкова и сънародничката ѝ Гебриела Михайлова достигнаха до финала на двойки, след като съперничките им Анастасия Хасанова и Екатерина Вишневская (Русия) се отказаха след 12 минути игра при резултат 2:1 за българките.

В същото време Изабелла Шиникова отпадна на четвъртфиналите на турнира в Хамамет (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставената под номер 3 Шиникова загуби от шестата в схемата италианка Лукреция Стефанини с 4:6, 3:6 за 74 минути.

26-годишната софиянка прекъсна серията си от седем поредни победи в Хамамет, където през миналата седмица спечели друг турнир на ITF от същия ранг.

Тя все пак заработи 2 точки за световната ранглиста и 367 долара.

В схемата на двойки Шиникова и Сандра Самир (Египет), поставени под номер 1, загубиха на полуфиналитеот Монтсерат Гонсалес (Парагвай) и Джесика Хо (САЩ) с 3:6, 0:6 за 49 минути.