Линдзи Дейвънпорт (САЩ) спечели своята трета титла в четири турнира след завръщането си на корта. В Оукланд американката победи на финала Араван Резай (Франция) с 6-2, 6-2 и спечели третото си отличие след раждането на нейното първо дете.

Дейвънпорт няма да участва в други турнири до началото на Откритото първенство на Австралия на 14 януари. След успеха на финала американката има 792 победи в 918 мача на сингъл.

"Пристигнах тук с мисълта да спечеля турнира, въпреки че бях непоставена. Започнах от по-слабите турнири, защото тялото ми все още не може да издържи на голямото натоварване. Сега се вълнувам от това, което ме очаква на Откритото първенство на Австралия", заяви Дейвънпорт след финалния мач.

Междувременно китайката Ли На отбеляза своето завръщане след контузия със спечелването на турнира по тенис за жени в Голд Коуст. Тя стигна до обрат срещу Виктория Азаренка (Беларус) и я победи с 4-6, 6-3, 6-4. Финалният двубой завърши за 2 часа и 11 минути, а това е втората титла в кариерата на Ли На.