"Не ми пука срещу кого ще играя, ще се раздам до край и ще видим какво ще стане", сподели Даниела Хантухова преди старта на Турнира на шампионките в София.

Словашката тенисистка е в една група на турнира с първата поставена Каролине Возняцки плюс Роберта Винчи и Сие Су-Вей.

Ето какво каза тя след тегленето на жребия:

Турнирът започва утре, покачва ли се напрежението и какви са очакванията ти?

Няма напрежение, абсолютно. Тук съм, защото искам да играя и това е хубав бонус в края на годината. Всички мачове ще бъдат трудни, но ще се насладя на играта си и ще дам най-доброто от себе си. Каквото и да стане, ще бъде добре.

Кой е най-трудният ти противник тук?

Каролине е най-напред класираната, но всички играят много добре и всички сме тук, за да дадем всичко от себе си и да спечелим. Така, че всички мачове ще бъдат много трудни.

Какво мислиш за жребия?

Нямам претенции, всички тук играят супер, не ми пука с кого ще играя. Ще се раздам до край и ще видим какво ще стане.

Ти тренира с Тодор Енев, какво ще кажеш за настилката?

Топката летеше доста високо, трудно е да се контролира. Радвам се, че дойдох по-рано, защото е много трудно да играеш при такива условия. Кортът е много добър, залата е красива, впечатлена съм. Сигурна съм, че като се напълни с фенове, ще бъде много красиво.

Какво мислиш за Цветана Пиронкова?

Тя е страхотен играч. Играли сме само веднъж една срещу друга. Очевидно е, че за нея да играе у дома ще бъде страхотно предимство. Да има подкрепата на родните фенове. Тя е направила толкова много за българския тенис, вдъхновявайки децата. Надяваме се все повече хора да тренират тенис в тази страна.

Какви са впечатленията ти от българските фенове, игра тук за Фед Къп?

Това беше отдавна, не помня много. Надявам се много от тях да дойдат тази седмица. Страхотно е, че играем тук, където тенисът е може би не толкова популярен. Много от децата могат да се вдъхновят и да вземат ракетата.

Твоите родители идват тук на почивка, какво можеш да ни кажеш за това?

Преди да тръгна за София, те ми казаха, че са идвали тук като млади за ваканции и са им се насладили. Много се радваме да сме тук и дано да имаме време през седмицата, за да разгледаме.

Какво мислиш за най-добрия български тенисист Григор Димитров?

Той е много талантлив, помня, че тренирах с него веднъж преди много години, тогава той беше много млад и тогава казах, че един ден ще бъде в Топ 10. Мисля, че ще го направи, въпрос на време е. Има толкова много талант и страхотен характер. Надявам се наистина да се представя добре.