Цветана Пиронкова ще запише своето десето пореднo участие на силния турнир BNP Paribas Open в Индиън Уелс, а нейна противничка в първи кръг ще бъде тенисистка, преминалата през квалификациите.

Това означава, че съществува вероятност да станем свидетели на двубой между първите две ракети на България, след като по-рано днес Сесил Каратанчева достигна до последния квалификационен кръг и се нуждае от само още една победа, за да влезе в основната схема.

Макар и да има девет поредни участия в Индиън Уелс, до този момент Пиронкова не може да се похвали със сериозни успехи тук - в първите си шест участия достига до втори кръг, а последните три години отпада още на старта. Ако Цвети преодолее съпротивата на първата си съперничка, то в опит за първи път в кариерата си да достигне до трети кръг ще срещне поставената под №30 Коко Вандевеге, която почива на старта на турнира.

Турнирът в Индиън Уелс е от категорията "WTA Premier Mandatory", наградният фонд е близо 5,4 милиона долара и събира едни най-добрите тенисистки в света с изключение на тези, които страдат от някаква травма в момента.

Водачка в основната схема е Серина Уилямс, която ще срещне победителката от мача между Никулеску и Крунич в първия си мач в Индиън Уелс от 14 години насам. В тази първа четвърт попаднаха още Кербер, Макарова и Бачински, а ако американката достигне до полуфиналите, то там ще срещне тенисистка от втората четвърт на схемата, където е световната №3 Симона Халеп. Румънката ще започне участието си с мач срещу Солер-Еспиноса или квалификантка, а сред евентуалните ѝ съпернички в следващите кръгове са Радванска, Плишкова, Мугуруса, Суарес Наваро и Захлавова Стрицова.

Начело на долната половина от схемата е Мария Шарапова, която на старта очаква Карин Кнап или Янина Викмайер, а при евентуална победа може да срещне Виктория Азаренкаоще в третия кръг. Сред евентуалните съпернички на рускинята на осминафиналите са Саманта Стосър и миналогодишната шампионка Флавия Пенета, на четвъртфиналите може да се изправи срещу Ана Иванович, а на полуфиналите - Бушар или Возняцки./TennisKafe.com