Всеки от нас има своите цели и мечти. Едни по-големи, други по-малки. По пътя на тяхната реализация обаче човек сякаш забравя по-старите си стремежи, които са изместени от по-новите. И когато онези, от преди по-дълго време станат факт, някак не го оценява.

Всеки от нас има своите любимци и спортни кумири. Едни по-известни, други по-малко. С течение на времето излизат нови герои и само най-бляскавите остават в топ-листата. В миманса отиват вече не толкова актуалните за сметка на онези, които сега човек е пленен да следи изкъсо къде, какво, как.

Така се случва и с родния тенис. Преди години №1 по възторг бяха сестри Малееви, после дойде Цветана Пиронкова, сега е Григор Димитров. Техните имена се знаят по всички кортове по света и имат своите почитатели във всевъзможни точки на земното кълбо. И докато преди 3-4 години всички гледаха само към Цвети Пиронкова, сега под прожекторите е Григор. А тя – първата ни ракета при дамите - остана на втори план.

Не мога да си обясня обаче защо не може да почитаме и двамата едновременно. Защо не може и Гришо и Цвети да будят у нас интерес и когато имаме изключително редкия шанс да се наслаждаваме на играта им на живо, да не го правим. Тук имам предвид Пиронкова. За трета и то последна година София е домакин на Турнира на шампионките.

Арена Армеец се преустроява в световен корт и дава възможност онези седем от топ 23 състезателките на планетата, които сме гледали само по телевизията, плюс Цвети Пиронкова, да ги видим на живо. Довечера шоуто започва в 18 часа с мач именно на нашето изключително чаровно момиче срещу Доминика Цибулкова от Словакия. След тях на централния корт ще излязат Андреа Петкович от Германия и Карла Суарез Наваро от Испания. И това не е всичко, третата среща за деня изправя Флавия Пенета от Италия срещу Ализе Корне от Франция. Другите тенис звезди, които ще търсят победи в София са 11-та в света Екатерина Макарова и Гарбине Мугуруза от Испания.

Преди години мечтаехме за възможност в България да дойде световният спортен елит, да имаме класен тенис турнир, да може да подкрепяме Цвети Пиронкова на живо. И това стана факт, но какво се получи? Някак го приехме за даденост, нищо необичайно и пропускаме възможността да се насладим на хубав тенис в столицата. А за да ни подсетят пък организаторите, правят нещо, което го няма никъде по света на турнири от този ранг! Стимулират публиката с уникални награди във всеки един от шестте дни на Турнира на шампионките. Да сте чули някъде на тенис надпревара зрител да си тръгва с нов автомобил? По принцип шампионът взима този приз! И наградите не спират до тук, смартфони, екскурзия до Истанбул, почивка на родното Черноморие, луксозен часовник, ракета на Пиронкава и т.н.

Нека не изпускаме момента! Нека се насладим на реализирането на малките мечти, докато преследваме големите! Нека подкрепим Цвети Пиронкова в последния софийски Турнир на шампионките! Нека в действителност да усетим чувството и енергията на тенис-битките, да чуем шума на топката, защото на живо е едно, а телевизията съвсем друго!