Русото отново е на мода, благодарение на Мария Шарапова. Рускинята вдигна триумфално купата от Australian Open. И тази година естественият светъл цвят ще е хегемон по кортовете, въпреки че се бе позагубил през 2007 година някъде измежду лъскавите страници на списанията и големите рекламни билбордове.

Не особено пищните форми на блондинката отново развълнуваха феновете й, а и всички видяха, че без гръмките светски изяви и суетата се справя много по-добре с ракетата в ръка.

Мария прибра всички женски оръжия в джоба си и се бори (не, не като мъж) по нейния си начин – със 100 децибела писък, отличен сервис и здраво млатене по топката. С това не обезценявам страхотната й форма и техника, които демонстрира в Мелбърн, напротив – отдавна не я бяхме виждали да играе така. Да не говорим за показаното през изминалите 12 месеца, едни от най-кошмарните за хубавата Маша, която често се размотаваше с новите си дрешки, връчени от поредния й спонсор.

През 2007 се видя, че докато Шарапова показваше съблазнителните си червени рокли с камъни Сваровски, съперничките й играеха тенис и печелеха турнири. Сега роклята и VIP-визията от Открия шампионат на САЩ е далеч зад гърба й, а имиджът на обикновено момиче й донесе успех. Нещо повече, истинската Мария показа на Хубавата Маша, че е узряла за живота: „След смъртта на Джейн Джойс (майката на нейния треньор) си дадох сметка за много неща и за своята кариера, затова искам да посветя тази титлата на нея.”

В Мелбърн блондинката излезе без грим, но като господарка на корта. И се държа като такава до края. Не даде нито сет на опонентките си, защото първо преодоля себе си, а след това и всички останали поред – Йелена Костанич-Тошич, Линдзи Дейвънпорт, Елена Веснина, Елена Дементиева, Жюстин Енен, Йелена Янкович и последно Ана Иванович, която обаче показа, че ще предяви претенциите си още на следващия турнир от Големия шлем.

Просто, русото винаги ще е на мода, а на Ана Иванович не й остава друго на този етап, освен да си запише час при фризьор.

P.S. ИФчо, нищо лично. И на Ана ще й дойде редът, но ще трябва да изяде още доста пердах и ... да спре да яде хляб, въпреки че видимо е отслабнала и е подобрила играта си. За справка следващите няколко реда. 

Мария Шарапова:

Ръст - 188 см

Тегло - 59 кг

Възраст - 20 години

Суми от наградни фондове - 10 231 402 долара (без тлъстия чек, който ще вземе от боя над сръбската брюнетка)

Ана Иванович:

Ръст - 185 см

Тегло - 70 кг

Възраст - 20 години

Суми от наградни фондове - 3 191 857 долара