Сезонът в женския тенис приключи с истински спектакъл между Жустин Енен и Мария Шарапова на финала на турнира в Мадрид. Белгийката е здраво стъпила на върха в женския тенис.

Има ли нещо изненадващо в това?

„Отговорът е категорично – не. Превъзходството й е съизмеримо с това на Федерер. Разпределя чудесно силите си и не рискува. Записа 2 рекорда през този сезон. Турнирът в Мадрид бе пародиен в първите дни и отличен през последните. Начинът, по който завърши сезонът е много обещаващ. Мачът между Шарапова и Енен бе безумно дълъг и безумно качествен. Шарапова бе откритието на този турнир, заради истинското й завръщане на високо ниво. Другото откритие тази година е Ана Иванович. Остава й да се научи да се движи по-добре на корта и играта на мрежата, а и да си намери постоянен треньор”, коментира за Гонг журналистът от Евроспорт Йордан Божинов.

Тенис-специалистът сподели още, какво мисли за скандала с Мартина Хингис и кой според него ще триумфира във финалния турнир от сериите Мастърс при мъжете в Шанхай. „Ще имат успех онези, които не са изразходили прекалено много сили, за да се класират в последния момент. На полуфиналите очаква два или дори трима испаноговорящи”, каза Данчо Божинов.