Мария Шарапова и Ана Иванович със сигурност вдигнаха рейтинга на женския тенис, като си уговориха среща на финала на Откритото по тенис на Австралия. Двете красавици приличат по-скоро на конкурентки в конкурс за Мис Свят, отколкото на тенис-зверовете, които ни плашат понякога на корта като Серена Уилямс, Амели Моресмо (спорно е дали да я зачислим към дамите), Ким Клайстерс, та дори и Кузнецова…Този списък е достатъчно дълъг и може спокойно да откаже не чак толкова запалените фенове на тениса от женския му вариант.

Маша и Ана обаче са най-добрата реклама на този спорт и очаквания финал между двете може би ще бъде един от най-гледаните в историята на Аустралиън Оупън. Мъжете ще плакнат очи по хубавиците на корта, а накрая може и да не разберат как е свършил мача...Дали Иванович или Шарапова ще вземе трофея, за мнозина няма да е от огромно значение. Предполагаме, че по-запомнени на корта ще бъдат стойките, пъшкането на рускинята или секси тоалетът на сръбкинята.

Красивите жени винаги са център на внимание. Ана Курникова спечели повече пари извън корта, отколкото с играта си. Новото поколение секс-символи в женския тенис обаче са и с добра техника, амбиция и истински спортен характер. Маша и Ана залагат повече на тренировките, отколкото на светските партита, дискотеки и екзотични почивки. Това е добре, но засега…Докато се появи някой Енрике Иглесиас и развали режима.

Важното е, че двете ще играят големия финал в Мелбърн при жените и със сигурност тази битка ще е най-красивата в историята на Откритото по тенис на Австралия.

Брюнетка или блондинка, на която и да заложите си струва.