Чехия поведе с 2:1 победи срещу Русия във финала за Купа Дейвис, като втората победа за гостенките постигна Петра Квитова, която се наложи над Светлана Кузнецова с 4:6, 6:2, 6:3. Това е втора победа за Квитова във финала, след като вчера тя се наложи и над Мария Кириленко с6:2, 6:2. Кузнецова пък донесе единствения успех на рускините с 6:2, 6:3 над Люси Шафарджова.

Така на гостенките им е необходима една победа в оставащите две срещи - един сингъл и мача на двойки.

Мачът между Квитова и Кузнецова продължи два часа и 13 минути, а в първия сет и двете тенисистки се представиха по-добре при подаването на противничките си. Въпреки това лек превес имаше рускинята, която взе сета с 6:4. Във втория сет началният удар също беше за рускинята, който тя спечели, но след това в играта й настъпи спад и представителката на Чехия лесно спечели с 6:2.

В третия сет Кузнецова започна много добре и спечели първите три гейма. След това обаче отново настъпи спад в играта й и Квитова с лекота взе шест гейма подред, с което и донесе втората победа за страната си.

Вчера Русия и Чехия си размениха по една победа на сингъл. Петра Квитова даде преднина на чехкините с победа над Мария Кириленко в първия мач с 6:2, 6:2, а Светлана Кузнецова изравни резултата след успех над Луси Шафаржова с 6:2, 6:3.

Финална среща на неофициалното отборно първенство по тенис за жени "Фед къп":

Русия - Чехия - 1:2

Светлана Кузнецова- Петра Квитова 6:4, 2:6, 3:6

от събота:

Светлана Кузнецова - Луси Шафаржова - 6:2, 6:3

Мария Кириленко - Петра Квитова - 2:6, 2:6