Анна Чакветадзе стана последната тенисистка, осигурила си място на полуфиналите на последния за годината турнир в Мадрид. Тя се присъедини към Жустин Енен, Ана Иванович и Мария Шарапова.

20-годишната Чакветадзе се класира с доста късмет за последната четворка, след като загуби първия си мач на турнира от Енен. Рускинята обаче се възползва от оттеглянето на Серена Уилямс заради контузия, а след това спечели трисетов мач с Йелена Янкович. Чакветадзе е наложи с 6:4, 0:6, 6:3 за час и 17 минути.

„Не мисля, че аз или Йелена играхме най-добрия си тенис днес,” сподели Чакветадзе. „Може би мачът бе изключително важен и за двете, защото знаехме, че победителката ще се класира напред, и затова бяхме малко нервни, но въпреки всичко е приятно да съм на полуфинал. През тази седмица все още не съм показала най-доброто от себе си, но победите ми дават увереност и вече чакам съперничката си на полуфинал.”

Днешните срещи в Мадрид ще определят двойките за полуфиналните мачове. Двубоят от червената група между Шарапова и Иванович ще реши коя ще се изправи срещу номер 1 в света Енен и коя – срещу Чакветадзе.