България спечели срещу Швеция в третия ден на срещите от група I в зона Европа/Африка на турнира „Били Джийн Къп“, неофициално световно отборно първенство за жени.

Първата ракета на страната Виктория Томова даде непреодолим аванс от 2:0 победи и гарантира успеха след 6:1, 6:1 над Кайса Ханеман за малко повече от час във втория сингъл на червените кортове в турския курорт Анталия.

Томова записа първо участие в състезанието през този сезон, след като се присъедини по-късно към състава заради финал на турнир в Оейраш (Португалия) в неделя.

Преди това Изабелла Шиникова надделя над Жаклин Кабай с 6:0, 3:6, 7:5 след 103 минути игра и даде преднина на българките.

Шиникова взе първите осем гейма в мача, но допусна обрат във втория сет, а в третата част тя пропиля аванс от 4:1, изпусна четири мачбола при 5:4, но все пак стигна до успеха след ключов брейк в 11-ия гейм.

Така двубоят на двойки по-късно днес е без значение за крайния победител.

Момичетата на капитана Дора Рангелова записаха първа победа в група „Б“ на надпреварата след пораженията с 1:2 от Австрия в понеделник и с 0:3 от Хърватия вчера. В предпоследния си мач българките срещат Словения, а в групата е още и Грузия.