Тимът на България ще бъде в група C на турнира за Фед Къп, който ще се проведе от 4 до 7 февруари в Будапеща, Унгария. В Лондон беше теглен жребият за разпределението на 15-те отбора в 4-те групи, като съперници на националките ще бъдат съставите на Беларус, Португалия и Грузия. Само първият отбор в групата ще продължи към полуфиналната фаза в състезанието.

"В този формат на Фед Къп с толкова много отбори, където всеки ден срещаш различен съперник, никак не е лесно и това е ясно на всички. Възможностите са изравнени. Въпреки че има предварително заявени състави е възможно в последния момент да има някои промени в другите отбори, така че трябва да изчакаме и да видим срещу кои точно съпернички ще играем. Нашата цел по принцип е оставане в групата, но разбира се, ако имаме шанс за нещо повече ще вложим всички сили, за да го постигнем", сподели веднага след тегленето на жребия капитанът на националния отбор Дора Рангелова.

Тимът ни, в състав Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и Виктория Томова, няма да се събира на лагер преди турнира, защото всички тенисистки имат ангажименти в различни краища на света. Рангелова обясни, че това няма да е проблем, защото поддържа ежедневна връзка с момичетата и във всеки момент какво е функционалното им и емоционално състояние.

"Вярвам, че с включването на Цвети Пиронкова, която пропусна последното ни участие поради травма, шансовете ни вече са по-големи от миналата година. Изключително много съжалявам, че Сесил Каратанчева няма право да играе за България, защото едва ли има треньор в света, който да не желае да разчита на толкова добра състезателка. С Цвети биха били страхотен и много сериозен тандем и при всички случаи, ако Сесил беше в отбора щяхме да бъдем още по-боеспособни", коментира още Рангелова.

От края на 2014 година Каратанчева отново се състезава за България, но според новите правила на Международната тенис федерация (ITF), които влизат в сила от настоящия сезон, на тенисистите от този момент насетне им е забранено да играят за повече от една държава за Фед Къп. Сесил има участия за Казахстан, което означава, че тя няма право на участие в отбора ни за този формат на надпреварата.