България допусна загуба на двойки в последния си мач с Швеция от отборния турнир по тенис за жени "Били Джийн Кинг къп".

Срещата, в която Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска отстъпиха с 6:7(6), 6:4, 5:7 на Кайса Ханеман и Жаклин Кабай Ауад, обаче беше по-скоро с протоколен характер, тъй като по-рано през деня българският състав взе непреодолим аванс от 2:0 след победите на Лия Каратанчева и Гергана Топалова на сингъл.

Шиникова и Терзийска имаха своите шансове за победа, тъй като мачът премина през куп обрати и пробиви - общо 12 в целия мач.

В първия сет Ханеман и Кабай Ауад водеха в резултата, но българките се добраха до тайбрек, който обаче загубиха с 6:8 точки.

Във втория сет инициативата премина и през двете двойки. Шиникова и Терзийска поведоха с 3:1 гейма, Ханеман и Кабай Ауад излязоха напред при 4:3, но нов обрат позволи на българките да изравнят сетовете след 6:4.

В решителния трети сет играта се водеше гейм за гейм до самия край, в който шведките направиха шестия си пробив в мача, за да го спечелят.

Така след първите три състезателни дни в Анталия на Евро-африканската група в Световната група I България заема второ място с две победи и загуба. Лидер е тимът на Сърбия с три успеха. Шведките са трети, също с две победи и загуба.

До края на груповата фаза на турнира на водения от капитана Дора Рангелова български тим му предстоят срещи с тимовете на Дания и Норвегия, които имат по един успех и две поражения досега.

 

БТА / Автор: Георги Крумов