Британската тенисистка Хедър Уотсън преодоля изоставане от един сет и победи белгийката Кирстен Флипкенс с 3:6, 6:2, 6:3, за да спечели титлата от турнира в Монтерей с награден фонд в размер на 250 хиляди щатски долара.

Тя спечели трети трофей в професионалната си кариера след малко под два часа игра на корта в Мексико.

"Не знам откъде да започна. В момента съм изключително щастлива, но преди мача се чувствах доста нервна, защото нямах победа срещу Кирстен, а тя е великолепна тенисистка и срещу нея трябва да покажеш най-доброто от себе си. Тя беше безпогрешна в първия сет, а аз започнах да се ядосвам на моите собствени пропуски. Опитах да запазя самообладание, концентрирах се единствено върху всяка следваща точка и в крайна сметка спечелих мача", каза Уотсън.

Британката спечели подаването на Флипкенс рано в третия сет и поведе с 3:0, но белгийката върна моментално пробива и изравни резултата. Уотсън обаче взе следващите три гейма и спечели трофей за Великобритания в изключително успешната седмица за местния женски тенис. Йоана Конта игра на четвъртфинал в Монтерей, а Наоми Броуди стигна до същата фаза на турнира в Куала Лумпур.

За последно три тенисистки от Великобритания играха четвъртфинали в една седмица през 1978 година на домакинската надпревара в Ийстбърн. "Благодаря ти, Мексико, обичам те (б.пр.- каза го с испанските думи "te amo". Когато бях малка, редовно идвах в страната за Коледа със своето семейство. Сега вече съм шампион тук", добави тя след срещата./БТА