Една от най-добрите испански тенисистки Карла Суарес Наваро показа, че в тези трудни времена преди всичко трябва да бъдем хора. Ситуацията с коронавируса в Испания е много тежка, а бившата световна №6 реши вместо да стои вкъщи, да помогне с каквото може в борбата с пандемията.

Пред wtatennis.com Наваро разказа за своя благороден жест и изрази задоволство от факта, че просто е накарала някой човек да се усмихне.

„Живеем в много тежки времена за света, когато хората страдат, а много от тях загубиха работата си. Виждам, че доста семейства изпитват затруднения дори да си купят храна и аз реших, че поне с това мога да съм полезна. През останалото време чета книги, готвя, а страшно много обичам да играя шах. Разбрах едно обаче, чудесно е да помагаш на хора в нужда, това ти носи истинска радост и удовлетворение. Да знаеш, че си дал от себе си и си помогнал, за мен това е напълно достатъчно. Много човешки същества имат доста труден живот и бъдещето им изглежда мрачно и тежко, но когато подариш и една усмивка на човек в беда, това на мен ми стига и е огромна награда за работата, която върша в момента. Предпочетох вместо да си стоя вкъщи, съвсем човешки да помогна на хората с каквото мога“, коментира Наваро.

 

Автор: Делян Калинков