Серина Уилямс иска титла номер 24 от "шлема", но това изглежда тежка задача за 39-годишната американка. По-малката от сестрите Уилямс за последно спечели мейджър през 2017 година, а бившата световна номер 1 обяви, че оттук нататък планира да играе само в турнирите от "Големия шлем". 

Песимистично за бъдещето на 23-кратната шампионка се изказа и нейната сънародничка Мартина Навратилова. Според легендата на световния тенис, US Open е последният шанс за Уилямс да гони титла номер 24, с което да се изравни по брой отличия с Маргарет Корт. 

"Серина Уилямс е велика тенисистка. Постигнала е толкова много и нейните успехи ще бъдат помнени. Колкото и да не искам да го кажа обаче, аз мисля, че времето за нея започва да изтича. Просто годините не подминават никого, а тя е на 39 и едва ли ще играе още дълго. Ясно е, че ще участва само на турнирите от Шлема, за да опита да остане повече в нашия спорт, но според мен US Open е последната възможност пред Серина", коментира Навратилова. 

"Ако е здрава и показва най-добрия си тенис, може и да успее да вдигне 24-и трофей, нещо, което тя толкова силно желае, но ще бъде ужасно трудно. Конкуренцията е прекалено жестока, но да кажем, че шансовете са 50 50. Аз бих се радвала Уилямс да сбъдне тази своя мечта, защото тя го заслужава.  За мен, тя винаги ще остане страхотен шампион, с голям характер“, добави още носителката на 18 титли от "Големия шлем".