Винъс Уилямс продължава със своето завръщане по кортовете. И макар че американката загуби още в първия кръг на „Уимбълдън“ от настоящата полуфиналистка Елина Свитолина, сега бившата номер 1 за пореден път показва, че няма никакво намерение да спира с тениса.

7-кратната шампионка от „Шлема“ получи „уайлд кард“ за турнира в Монреал, който ще се проведе в началото на месец август. Това ще бъде първо участие за по-голямата от сестрите Уилямс в канадския град от 2018 година насам.

Преди време част от феновете на тениса изразиха сериозно недоволство от факта, че 43-годишната Уилямс постоянно получава „уайлд кард“ за големите турнири, но както добре виждаме, това е практика, която няма да се промени. Според други пък, Винъс Уилямс заслужава да получава право на директно участие в силните надпревари заради всичко, което е постигнала в своята кариера, така че разнопосочните мнения по този въпрос продължават.

Факт е обаче, че Винъс демонстрира забележително „спортно дълголетие“ и на 43 все още продължава да се опитва да се състезава на най-високо ниво.