Франсис Тиафо приключва сезона по забележителен начин. И макар че няма да видим американеца на финалите в Торино, през следващата година той със сигурност ще бъде един от основните фаворити за попадане сред 8-те най-добри и участие във финалния Мастърс.

Тиафо направи впечатляващи неща на US Open, като постигна забележителни победи над 22-кратния шампион от „шлема“ Рафа Надал, а след това елиминира и Андрей Рубльов. Впоследствие, Франсис достигна и до финала в Токио, а към днешна дата той участва на Мастърса в Париж и със сигурност ще търси силно представяне в последната надпревара за този сезон. Според бившата световна номер 1 Трейси Остин, бъдещето просто принадлежи на Тиафо и през 2023-та година 24-годишният тенисист ще покаже най-доброто от себе си. „

"Франсис вече е различен играч. Той просто повярва във възможностите си и сякаш осъзна колко много може да постигне в тениса. Всички знаехме, че този човек разполага с огромен потенциал, но е съвсем друго, когато разкриеш пълните си възможности. Смятам, че победата на Тиафо срещу Надал тотално промени мисленето на американеца и той започна да вижда нещата по съвсем различен начин. Вярвам, че през 2023 година той ще е един от основните фаворити за титли от Големия шлем и на турнирите от Мастърс сериите. Сигурна съм, че най-доброто за него предстои“, каза Остин.