Двукратната шампионка Каролине Вожняцки се класира за третия кръг на турнира по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 8,29 милиона долара. Защитаващата титлата си и поставена под номер 16 датчанка елиминира американската квалификантка Кристина МакХейл с 6:4, 6:0 и за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу Катаржина Синиакова от Чехия.

Водачката в световната ранглиста Ашли Барти, която почиваше в първия кръг, стартира с успех над казахстанката Юлия Путинцева с 6:4, 6:2 и записа дебютна победа в китайската столица. Австралийката пласира 7 аса и 23 печеливши удара в двубоя, продължил 75 минути.

"Играх солидно, без да покажа нещо фантастично. Точно от това имах нужда. Имаме в моменти, в които наистина направих отлични удари, но имаше и ситуации, в които бях затруднена. Като цяло съм доволна, особено от втория сет", коментира световната номер едно.

Доскорошната лидерка в класацията на WТА и четвърта поставена сега в схемата Наоми Осака също беше убедителна във втория кръг и елиминира преминалата през квалификациите финалистка в турнира от 2011 година Андреа Петкович от Германия с 6:2, 6:0 за 59 минути. Японката пласира 21 печеливши удара и допусна едва 11 непредизвикани грешки в двубоя.

Номер 7 в схемата Петра Квитова се справи с Кристина Младенович с 6:4, 6:4 за девети път в десет мача с френската си съперничка, а в третия кръг ще играе срещу деветата поставена Белинда Бенчич от Швейцария.