Поставената под номер 1 в схемата Агниешка Радванска претърпя шокиращо отпадане на турнира в Сидни, след като във втория кръг отстъпи на Бетани Матек-Сандс. Полякинята, която миналата година спечели надпреварата, падна със 5:7, 6:2, макар че поведе с 3:0 гейма в първия сет.

Това бе петата поред победа за американката, която също като Цветана Пиронкова тръгна от квалификациите. Матек-Сандс описа успеха като един от най-важните в кариерата си, защото бе първи срещу Радванска. „Досега не успявах да я бия, така че може би победата е сред най-ценните ми. Много съм щастлива в момента. В края на миналата година се контузих, така че сега се радвам, че мога да играя“, коментира тя.

Мачът тръгна лошо за Матек-Сандс, която след серия от грешки, се оказа с три гейма пасив, ала постепенно намери ритъма си и изравни. Радванска отново поведе за 4:3, но 28-годишната американка изравни за 5:5, а в следващите два гейма бе безапелационна.

Тя умело използва набраната инерция и поведе с 3:0 в следващата част, като сервисът й помогна да стигне до крайния успех.