Олимпийската шампионка Белинда Бенчич разгроми с 6:2, 6:3 испанката Сара Сорибес Тормо и се класира за четвъртфиналите на турнира на твърда настила в Острава с награден фонд от 565 хиляди долара.

Швейцарката, която е поставена под номер 3 в схемата, нямаше особени проблеми срещу Сорибес Тормо и я отстрани за точно 90 минути игра. В следващия кръг Бенчич ще срещне Анет Контавейт от Естония.

Изненадата на деня поднесе участващата с "уайлд кард" представителка на домакините от Чехия Тереза Мартинцова, която се наложи със 7:6(5), 7:6(6) над номер 5 Анастасия Павлюченкова. Мартинцова водеше с 5:1 гейма във втория сет и пропиля три мачбола, преди от четвъртата възможност да успее да затвори мача и да запише третата си победа в кариерата над тенисистка от топ 20 в световната ранглиста.

Следващата съперничка на Мартинцова ще бъде гъркинята Мария Сакари, която победи с 6:4, 6:2 Йелена Остапенко от Латвия. Казахстанката Елена Рибакина пък спечели с 6:3, 2:6, 6:1 срещу полякинята Магда Линет, за да срещне на четвъртфиналите друга представителка на Полша в лицето на Ига Швьонтек.