Бившите шампионки Виктория Азаренка и Петра Квитова се класираха за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Доха, Катар с награден фонд от 565 530 долара.

Поставената под номер 8 Азаренка победи с 6:4, 6:2 квалификантката Лаура Зигемунд от Германия за близо два часа игра. Белорускинята имаше трудности само в началото на мача, когато изостана с 1:3 гейма, но след това пое контрол над срещата и спечели 10 от следващите 11 гейма.

За място на полуфиналите Азаренка, която е шампионка в Доха за 2012 и 2013 година, ще играе с поставената под номер 1 Елина Свитолина. Украинката също нямаше големи трудности и отстрани японката Мисаки Дой след 6:1, 6:2 за само 65 минути игра.

Чехкинята Петра Квитова, номер 4 в схемата и шампионка за 2018 година, също продължава напред след 6:1, 6:3 срещу рускинята Анастасия Павлюченкова. Квитова не показа почти никакви колебания в играта си, наниза 31 печеливши удара и направи пет брейка в срещата, за да отстрани Павлюченкова след 75 минути игра.

В следващия кръг Квитора ще играе с естонката Анет Контавейт, която отстрани германката Анжелик Кербер с победа с 6:1, 6:4. Това бе втора поредна респектираща победа за Контавейт, която на старта на турнира спечели и срещу поставената под номер 7 американка и финалистка от Откритото първенство на Австралия Дженифър Брейди.

За четвъртфиналите в Доха се класираха още американката Джесика Пегула, която спечели с 6:2, 7:5 срещу Йелена Остапенко от Латвия, и гъркинята Мария Сакари, която разгроми с 6:2, 6:2 американката Мадисън Кийс.