Третата поставена в схемата при жените Виктория Азаренка успя да се класира за осминфиналите на Открития шампионат по тенис на Франция, след като надигра с 4:6, 6:3, 6:1 представителката на домакините Ализе Корне.

Родената в Ница тенисистка докара много главоболия на своята опонентка в първия сет и до средата на втория, но след това умората си взе своето и до края играта далеч не бе равностойна.

Иначе началото бе повече от добро за французойката, която дръпна с 2:0 гейма след пробив. Азаренка обаче го върна още в следващия и оттам започна безконечна размяна на брейкове, преди все пак Корне да затвори частта при свой начален удар.

Двете си размениха по още един пробив в началото на следващата част, но постепенно печелившите удари на 31-ата в схемата започнаха да намаляват заради болките в бедрата, които влошиха придвижването й по корта. Азаренка се възползва и проби за 3:2, след което даде само гейм на Корне, за да изравни сетовете.

В третия фаворитката от Беларус не срещна почти никаква съпротива и умело приключи със серия от пет последователни гейма.

В друг мач от трети кръг при дамите Слоун Стивънс надигра Марина Еракович с 6:4, 6:7 (5), 6:3.