Лидерката в световната ранглиста по тенис при жените Виктория Азаренка се справи със Светлана Кузнецова с 6:1, 6:2 в среща от третия кръг на турнира в Индиан Уелс.

Тенисистката от Беларус демонстрира отлична физическа форма в срещата и проби три пъти сервиса на противничката си в началния сет. Във втория сет при 5:2 и 40:15 Азаренка сервираше за мача, но направи двойна грешка. В следващото разиграване обаче тя принуди противничката си да изпрати топката прекалено дълга и така спечели и мача с 6:1, 6:2.

Азаренка записва 19-а поредна победа, а Кузнецова все още има предимство в директните сблъсъци с представителката на Беларус- четири победи в шест мача. Азаренка, която спечели първата си титла от Големия Шлем през януари в Австралия, ще играе в следващия кръг с Юлия Гьоргес.

Поставената под номер 3 в основната схема на женския турнир Индиан Уелс- Петра Квитова от Чехия, изненадващо напусна турнира в третия кръг. Американката Кристина Макхейл, номер 32, я отстрани с 2:6, 6:2, 6:3. Мачът не предполагаше такова развитие, след като Квитова стартира много силно и бързо направи два пробива в сервиса на тийнейджърката.

След това обаче чехкинята започна да прави грешка след грешка, а мачът се проточи почти два часа, като в крайна сметка 19-годишната Макхейл спечели с 2:1 сета.

"Тя игра много солидно, почти не направи грешки, след първия сет аз не виждах моите шансове за победа. Отделно от това, моят сервис не беше никак добър, а и самата аз чувствах тежест, обясни Квитова след края на срещата.

Шампионката от Ролан Гарос На Ли (Китай) продължава в четвъртия кръг, благодарение на победата с 6:1, 6:3 над сънародничката си Чжън Цзъ. Победата на Ли над Чжън е първа в петте им мача до момента. "Винаги е трудно да печелиш мач срещу човек, който ти е и сънародник, а също така и работите заедно на тренировките. Ние реално знаем всичко една за друга. Но най-странното е, че последният ни мач преди днешния беше преди шест години, а за шест години винаги се променят нещата, заяви На Ли, която е номер 8 в схемата на турнира.

В другите мачове поставената под номер 5 Агнешка Радванска от Полша се справи с 6:4, 6:2 с Флавия Пенета (Италия), а чехкинята Клара Закопалова отива напред без борба, тъй като рускинята Вера Звонарьова стана поредната жертва на стомашния вирус, който върлува сред състезателите на турнира. По същия начин се класира напред 18-ата Ангелик Кербер (Германия) срещу представителката на домакините Ваня Кинг. 14-ата Юлия Гьоргес пък се справи с 6:3, 6:4 срещу Анабел-Медина Гаригес (Испания) с 6:3, 6:4.