Трикратната шампионка Виктория Азаренка (Беларус) се класира за четвъртия кръг на силния турнир по тенис на твърда настилка в Маями (САЩ) с награден фонд 3,26 милиона долара.

Поставената под номер 14 Азаренка елиминира 24-ата в схемата Анжелик Кебер (Германия) със 7:5, 6:2.

Състезателката от Беларус навакса изоставане от 1:4 гейма в първия сет, след което доминираше на корта и постигна девети успех в десет мача срещу Кербер.

"Никога не е лесно срещу Анжелик и мачовете ни са много качествени. Стиловете ни са сходни. Тя обича да играе на контраатака и се защитава страхотно. Аз понякога също го използвам и знам какво да очаквам. Радвам се, че и днес използвах шансовете си и нещата се получиха. Беше ми малко трудно в началото, защото не успявах да намеря ритъма си, но постепенно набрах скорост, движението ми на корта се подобри и съм доволна от показаното", коментира Азаренка.

За място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу защитаващата титлата си и номер 1 в световната ранглиста Ашли Барти (Австралия).

Барти не даде особени шансове на шампионката от "Ролан Гарос" през 2017 година Елена Остапенко (Латвия) и стигна до успеха с 6:3, 6:2 за 70 минути.

Друга бивша победителка в турнирите от Големия шлем Петра Квитова (Чехия) също се класира за четвъртия кръг. Поставената под номер 9 Квитова надделя без особени затруднения над британката Йоана Конта с 6:1, 6:2.

В търсене на място на четвъртфиналите за трети път след 2014 и 2019 година чехкинята ще се изправи срещу петата поставена Елина Свитолина (Украйна).

Свитолина елиминира рускинята Екатерина Александрова със 7:6(1), 6:4.

Номер 7 Арина Сабаленка (Беларус) продължава напред след успех над друга рускиня Вероника Кудерметова със 7:6(4), 6:4.

Сабаленка, която в предишния кръг спаси два мачбола при успеха в три сета срещу Цветана Пиронкова, ще играе срещу Маркета Вондроушова (Чехия) за място на четвъртфиналите.

19-ата в схемата Вондроушова надделя над номер 11 Белинда Бенчич (Швейцария) с 4:6, 6:4, 6:4./БТА