Само няколко месеца ни делят от началото на  Australian Open 2022, а въпросителните са много. Упорито се твърди, че тенисистите, които са ваксинирани срещу коронавирус без проблем ще могат да се състезават в първия за годината турнир от „големия шлем“. Доста по-неприятна може да се окаже ситуацията за тези, които са неваксинирани, тъй като  има възможност    тези състезатели изобщо да не бъдат допуснати до участие в надпреварата.

Според бившата №26 в света Кейси Делакуа, правителството в страната прави всичко възможно, за да осигури едно безопасно провеждане на Откритото първенство на Австралия. Тя обаче посъветва тенисистите да се ваксинират, защото в противен случай сами могат да си създадат неприятности за себе си.

„Трудно е да кажа нещо различно от това, което се знае. Да, австралийските власти наистина обмислят да допуснат до турнира от шлема само ваксинирани тенисисти. Все още това не е официална информация, но е много вероятно. Трябва да кажа, че както добре знаем, ситуацията се мени непрестанно и всички желаят да осигурят напълно безопасна среда за спортистите.

Дори и да се допуснат неваксинирани състезатели, те ще са при много по-различни условия от останалите. Ваксинираните ще бъдат с много по-голямо предимство, това е сигурно. Затова моят съвет към всички, които искат да  играят на  Australian Open е просто да се ваксинират, за да не си причиняват излишни главоболия“, каза австралийката.