Водачката в схемата Арина Сабаленка (Беларус) записа 15-а поредна победа и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Пекин (Китай) от сериите УТА 1000 с награден фонд от почти 9 милиона долара.

26-годишната Сабаленка надделя над 18-а поставена Мадисън Кийс с 6:4, 6:3 за 65 минути и изравни най-добрата победна серия в кариерата си от 15 двубоя, записана през 2020/2021.

Шампионката от Откритото първенство на САЩ ще се изправи срещу Каролина Мухова (Чехия), която елиминира испанката Кристина Букса с 6:2, 6:0 за 69 минути.

Световната номер 2 Сабаленка спечели повече мачове този сезон от всяка друга тенисистка и удължи серията си с рутинна победа над 24-ата в ранглистата американка. Двете си размениха по един пробив в първия сет за 3-3, преди беларускинята да направи още един по пътя си към успех в сета. Втората част се разви по подобен начин, а Кийс направи двойна грешка при първия мачбол и Сабаленка затвори срещата.

Трикратната шампионка от Големия шлем Сабаленка може да направи голяма крачка към върха в световната ранглиста, ако вземе титлата в Пекин. Номер 1 в класацията на УТА Ига Швьонтек не играе в китайската столица заради "лични проблеми".